Vitaliteit

Vitaliteit

Shiatsu

Shiatsu is een Japanse massagetechniek gecombineerd met Chinese geneeswijze. Bij Shiatsu gaan we uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Wanneer het door een overmatige onbalans niet lukt om zelf te herstellen helpt de Shiatsu masseur het lichaam door het uitoefenen van druk op bepaalde punten (acupressuurpunten). Druk op specifieke punten in het lichaam werkt stimulerend op specifieke organen, functies of energiestromen. Hierdoor wordt het lichaam geholpen zich zelf weer in balans te brengen, waardoor het welbevinden toeneemt. Stress neemt af en rust neemt toe, je voelt je beter, koude handen en voeten worden warm, pijn verzacht, spieren ontspannen, etc. Behandeling vindt plaats totdat het lichaam weer voldoende in staat is zelfstandig deze balans te onderhouden.De combinatie met coaching is heel goed mogelijk. Lichaam en geest zijn één! Coachingsgesprekken helpen je om kwesties te begrijpen en om je goed te voelen, terwijl Shiatsu massage direct op het gevoel werkt en daarmee kan bijdragen aan diepere inzichten. De combinatie maakt beide sterker.

Verdere behandeling is natuurlijk mogelijk en gebeurt ook vaak, omdat de ontvanger het als zeer aangenaam en ontspannend ervaart. Een (twee) maandelijkse behandeling helpt het lichaam te onthouden hoe het zichzelf in balans moet houden.

Shiatsu massage gebeurt door de kleding heen, en is mede daardoor laagdrempelig.

Shiatsu-massage helpt het lichaam herstellen en brengt rust. Nog beter is het om stress te voorkomen. De Hartcoherentie zegt iets over de mate van stress die men ervaart. Deze is met een speciale Hartcoherentie meter zichtbaar te maken. Als aanvulling op de Shiatsu helpt dit meten de deelnemer bewust te maken van stress. Door de directe bio-feedback krijgt de deelnemer concrete aanwijzing hoe eventuele stress direct te reduceren. Een bevrijdende ervaring!